3 sätt för ditt företag att komma igång med hemleveranser

Behöver ditt företag komma igång med hemleverering omgående? Här är lösningarna som hjälper dig dit!

Många företag; restauranger, kaféer och andra små till medelstora företag, är nu tvungna att snabbt byta växlar och sätta upp någon form av hemleveransservice för att hålla sig flytande under COVID-19-utbrottet. Som situationen ser ut nu kan kunder inte komma till dig, därför behöver du snabbt och effektivt komma till dem. Det enklaste sättet är att få ett mobilt och översiktligt system på plats som ger en översikt över hemleveranserna, utan fysisk interaktion mellan medarbetarna.

Att anpassa sig till den nya situationen kan för många upplevas som ganska överväldigande. Hur kan du kan du styra ditt företag till socialt avstånd och introducera hemleverering? Hur kan du hålla reda på vilken bil som är tillgänglig och var dina förare är? Hur får du kontroll på att de väljer den snabbaste rutten till kunden?

En översiktlig och lätthanterlig telematiklösning kan vara en enorm fördel i denna situation. Beroende på vilken verksamhet du driver och komplexiteten i din leveransverksamhet har du några alternativ att välja på när du letar efter ett projekthanteringsverktyg, allt från gratis appar till toppklassiga programvaruplattformar som täcker mer komplicerad logistik.


1. Leverera ordar efter förarens placering


Projekthanterings-appen från Fleet Complete gör det enkelt att sätta upp leveransuppdrag i företaget och fylla i beställningar när de kommer in och fördela till medarbetaren som är närmast kunden (det ser du direkt när du också aktiverear tjänsten för fordonskontroll). En enkel app-lösning som samlar de viktigaste uppgifterna till föraren av leveransen.

Genom att sköta allt digitalt sparar du också mycket tid på administration och har korrekt underlag till fakturering och lön. Ett tips är att använda appen för att skapa ett leveransuppdrag med nödvändig information för att sedan skicka den till önskad medarbetare som också har projektappen i sin mobil. I appen kan de acceptera eller avvisa uppdraget, beroende på om de redan jobbar med en annan hemleverans. När föraren är tillgänglig för en ny leverans kan du delegera respektive uppdrag utifrån var medarbetarna befinner sig – effektivt och hållbart. Du ser också status på övriga uppdrag i appen för full översikt.

GRATIS DEMO


2. Automatisera så mycket det går


Även om projekthanteringsverktyget är ett utmärkt sätt att hantera leveranser på, får du den ultimata lösningen med en automatisk körjournal som tar det ett steg längre - med fordonsstatus i realtid och ruttoptimering för att sköta leveranserna så lönsamt som möjligt.

Med fordonskontroll kan du hålla koll på företagets körrutiner och säkra att dom är kommer på plats i tid till kunden, samtidigt som du reagerar omedelbart på nya kundordrar - allt från din datorskärm eller mobil. Få ett finger på pulsen på allt som pågår på vägarna med den senaste GPS-spårningsteknologin som samlar alla fordonsaktiviteter på en live-karta.

Du kan minska leveranstiden omedelbart genom att identifiera den närmaste medarbetaren i förhållande till leveransadressen. Våra kunder sparar i genomsnitt upp till 12 procent på bränsleförbrukningen genom att optimera rutterna och minska tomgångstillfällen på detta sätt.

Du får också GPS- och tidsstämplar som kan användas som leveransbevis för kundfakturering och tillgång till historisk data och detaljerade rapporter som visar exakt fordonsanvändning.

Säkerheten för de anställda och leveranserna i fordonen ökar också genom att alltid kunna gå in och se vilken rutt de har kört, om något går fel. Med en GPS-tracker installerad blir eventuell stöld av fordon med leveranser i också betydligt lättare att återfinna.

GRATIS DEMO

3. Ta hjälp av proffs


Om ditt företag redan har ett logistiksystem på plats, men önskar specifika ändringar för att lösa olika typer av behov orsakade av COVID-19-pandemin, behöver du en skräddarsydd lösning. Vårt utvecklingsteam är specialiserade på att snabbt och effektivt hantera inkommande behov och önskemål när det gäller integrationer för företag som arbetar mycket ute på fältet, och allt som handlar om mobil arbetskraft och resurshantering.
Oavsett om du behöver skapa en unik app, hantera beställningar inom några sekunder med minimal datainmatning, anpassa instrumentpanelen för schemalagda rutter eller ställa in ett ETA-kort (för att övervaka flera rutter, deras status, slutförda ruttprocent och trafikförhållanden på vägen) kan vi bygga det åt dig.

Kontakta ProServices här.

Date published.   apr 07, 2020  |  Author: Marked