Sänk driftskostnaderna med carsharing

Carsharing förändrar rörlighet och transport. Inte nog med att det gynnar miljön, det ger dessutom företag ett effektivt sätt att sänka driftskostnaderna.

 

Gör mer med färre företagsbilar

Med carsharing används företagsbilarna på ett bättre sätt – smart fleet management, vilket innebär att det räcker med färre bilar. Detta blir allt viktigare eftersom bilpriserna bara fortsätter att stiga. Effektivisering av fordonsflottan sänker även andra kostnader såsom bränsleförbrukning, underhåll och parkeringskostnader .

Sänkning av kostnader som kommer från en onödigt stor flotta bidrar till ett bättre rörelseresultat.

 

Skapa ett ekosystem för rörlighet och transport

Med bildelning för företag ökas de anställdas mobilitet och ger dem en mera effektiv transportlösning. Det gäller särskilt anställda som inte har en tjänstebil men som måste vara mobila.


Med rätt lösning kan du säkerställa optimal effektivitet inom din organisation. Ta till exempel Fleet Completes bildelningslösning. Den gör att anställda enkelt kan boka företagsbilar från deras smartphone och snabbt få notiser som kommande bokningar och ändringar inklusive reserapport.


Att boka via en app ökar flexibiliteten eftersom de anställda kan använda bilarna när de behöver dem. Detta frigör värdefull tid som kan läggas på viktigare saker istället.


Carsharing förbättrar mobiliteten och gör det möjligt att sömlöst möta de anställdas transportbehov. Detta sparar inte bara tid utan eliminerar även onödiga resekostnader.

AdobeStock_229189913-min (1)-1

Förbättra företagets hållbarhetsimage

Nyttofordon släpper ut en avsevärd mängd koldioxid. Därför finns det en ökad efterfrågan på hållbar mobilitet. Europeiska kommissionen har till och med gjort hållbara alternativ inom mobilitet till ett flaggskeppsinitiativ för 2021 .


Med carsharing får företag möjlighet att på ett enkelt sätt bidra till hållbar mobilitet med deras existerande fordonsflotta. Genom att alternera och optimalt använda fordonen kan fleet managers sänka bränsleförbrukningen och det sammanlagda koldioxidavtrycket.


Att sänka ditt koldioxidavtryck ger enorma fördelar för miljön. Men om du tar ditt sociala ansvar genom att fokusera på hållbar fordonsstyrning, gynnar du ditt företags image. Och det i kan i sin tur locka till sig både duktiga anställda och nya kunder.

 

Såhär förenklar Fleet Complete carsharing

Fleet Completes bildelningslösning ger dig alla verktyg du behöver för detta.

Vår lösning erbjuder:

  • Ett bokningssystem för fordon
  • Notiser om lediga fordon och automatiska notiser
  • Nyckellös tillgång till bilarna baserat på RFID
  • Detaljerade analyser och rapporter för 360 graders överblick över organisationenAppen hanterar allt administrativt arbete åt dig och visar vilka bilar som är tillgängliga. Appens bokningssystem visar användarna på en karta vilken bil som är närmast genom att spåra bilar, vilket gör det smidigt och effektivt att hämta upp den – ett smart fleet management tool.


Runt om i världen växer carsharing till att bli ett kraftfullt verktyg inom affärsvärlden. Det är hög tid att göra verklighet av alla fördelarna.


För att sammanfatta, carsharing är ett kostnadseffektivt och hållbart sätt att optimera och effektivisera användningen av företagsflottan, öka de anställdas mobilitet och sänka kostnaderna så att du kan göra mer med din budget.

Vill du veta mera om vår Carsharing-lösning? Kontakta oss!

 

Kontakta oss

 

 

Date published.   jul 20, 2021  |  Author: Marked