Skydda byggarbetsplatsens utrustning med GPS-spårning

Varje bygg- och anläggningsprojekt kräver att viktiga verktyg och maskiner alltid finns på plats. Har du gjort tillräckligt för att skydda din utrustning?

Om utrustningen förstörs, glöms av eller bli stulen, betyder det inte bara förseningar och dyra ersättningar - företagets produktivitet och rykte kan också äventyras. GPS-spårning i form av en liten, diskret spårsändare kan därför vara ett bra skydd.

Uppgifterna som samlas in via spårsändaren visar var utrustningen finns och hur den används – på allt från stora maskiner och fordon till mindre, men dyra verktyg.

GPS-spårning

Fleet Completes spårsändare hjälper dig inte bara att hålla översikt över arbetsutrustningen, utan gör också att du kan se möjliga förbättringar för att öka den dagliga effektiviteten. Och inte minst spara tid på att flera medarbetare letar efter olika verktyg dagligen.

Varför GPS-spårning är viktigt i byggbranschen

Arbetskritisk utrustning är dyr i denna bransch och har därför en stor inverkan på slutresultatet. Förutom att skydda utrustningen i sig från stöld och förlust kan GPS-spårningen också skydda dig mot andra typer av "slöseri med arbetstid", inklusive underutnyttjande, driftstopp och obehörig användning.

Här är tre sätt som GPS-spårning kan hjälpa dig:

1. Spårning av plats

När du har monterat en GPS-tracker på arbetsutrustningen, kan du spåra dem med ett enda klick. Om utrustningen försvinner på grund av stöld eller slarv, kan du snabbt se var den är. Genom att ange ett relevant arbetsområde och den normala arbetstiden i GPS-systemet får du också ett meddelande om utrustningen flyttas utanför området, eller används utanför arbetstiden.

2. Administration av utrustning

Med GPS-spårning på utrustningen vet du alltid hur många verktyg du har tillgängliga och hur många gånger den har använts vid olika tidpunkter. Det hjälper dig att få full överblick och se om materialet är lämpligt distribuerat på olika platser. En sådan översikt gör det möjligt att förutse behovet och därmed undvika kostsamma förseningar på grund av brist på verktyg och utrustning.

3. Spara tid och pengar

Erfarenheten visar att när du får en bättre överblick över användningen av verktyg och maskiner kan du ofta nöja dig med ett mindre antal. Vi ser ofta att antalet nödvändiga nya investeringar minskar med 50 - 100%, 1 till 2 år efter implementeringen av spårsändaren. På bara en dag sparar du cirka 10 minuter per medarbetare som letar efter verktyg, multiplicera sedan det med antal arbetsdagar och medarbetare per år och du kommer se stora besparingar på effektiviserad arbetstid – som till sist ger mer pengar i kassan!

Hur väljer du rätt lösning för GPS-spårning av verktyg och utrustning?

Välj en GPS-enhet som enkelt kan integreras med din arbetsutrustning. Fundera på hur stor eller liten den måste vara, och om den ska den vara dold eller synlig? Ska spårsändaren ha ett integrerat batteri eller kan utrustningen leverera ström till enheten? Vad vill du se på skärmen och vilka rapporter behöver du? Bör systemet kunna integreras med andra system som du använder?

Se till att din GPS-enhet uppfyller dina krav. Vissa använder satellitnät, medan andra litar på LTE-M eller 3G.

Förutom att säkerställa att programvaran är användarvänlig och uppfyller dina behov är det viktigt att välja en GPS-enhet som är lätt att installera och fungerar året runt.

Kontakta oss för mer information och priser

Kontakta oss

Date published.   aug 20, 2020  |  Author: Marked