Så skyddar du dig mot stöld av bilar, maskiner och verktyg

Skydda dig mot stöld med en elektronisk körjournal på bilen och en diskret spårsändare för maskiner och arbetsutrustning.

En stulen firmabil med viktiga arbetsverktyg, eller en försvunnen grävmaskin eller ett släp, blir fort en dyrbar historia för de flesta företag. Inte bara förlorar du investeringen i fordon och utrustning, men också fakturerbar arbetstid på allt som kommer efteråt; processen med ditt försäkringsbolag och polisen, hämta och skjutsa medarbetare eller verktyg om firmabilen blivit stulen ute på ett jobb och koordinera och lägga ut pengar för att få en ersättningsbil eller nya verktyg på plats. Och inte minst förklara för kunden varför jobbet tar längre tid.

För att undvika att företaget drabbas av stölden ekonomiskt och får besvikna kunder, kommer ni istället snabbt tillbaka i arbete igen bland annat genom en elektronisk körjournal på servicebilarna och GPS-spårsändare på verktyg och maskiner.

4 tips för att undvika stöld i företaget

1. För en enkel inventeringslista

Ta en bild i arbetsbilarna med jämna mellanrum för att få med all utrustning ni förvarar där och spara som dokumentation till försäkringsbolaget.

2. Spåra bilarna med en elektronisk körjournal

Med Fleet Complete körjournal får inte bara korrekt dokumentation till Skatteverket, utan också en omdelbar varning om fordonet används utanför ett specifikt område eller arbetstid och kan direkt logga din in i systemet och se var fordonet befinner sig.

Spåra bilstöld

3. Spåra verktyg och maskiner med en GPS-spårsändare

Precis som med körjournalen på bilarna, fungerar Fleet Completes diskreta spårsändare. Spårsändaren skickar ett larm vid olovligt bruk, så att du kan kontakta polisen samtidigt som du kan beskriva var tjuven tar vägen med utrustningen i den digitala kartan.
Du blir också varnad om spårsändaren plötsligt tas bort från utrustningen, om tjuven till exempel har använt sig av en GPS-sensor.

4. Aktivera larmsystemet för att få varningar omedelbart vid stöld

Fleet Completes GPS-spårningssystem upptäcker obehörig rörelse på fordon och utrustning genom geofence-staket (definerat arbetsområde) och tidsinställningar du själv bestämt i systemet. Som chef eller fordonsansvarig kan du då välja att kontakta föraren eller medarbetaren direkt, eller gå direkt till polisen om du vet att utrustningen inte används i arbetet för tillfället.

Om du vill säkra företagets bilar, verktyg och maskiner mot stöld – ta gärna kontakt med oss för ett bra erbjudande!

Kontakta oss

Date published.   aug 11, 2020  |  Author: Fleet Complete Sverige