Därför ska du uppdatera tekniken för din fordonsflotta under sommaren

AdobeStock_443101508-min-2-1

Äntligen är sommaren här!

Medan sommaren ofta innebär långa härliga dagar utomhus i solen, resor och semester och ledig tid från jobbet, kan smarta företag dra fördel av den lugnare perioden som ofta inträffar i juni, juli och augusti.

Sommaren kan vara en bra period för ditt företag att uppdatera er fleet management-teknik av flera olika anledningar.

I den här artikeln förklarar vi varför sommaren är ett perfekt tillfälle för att uppgradera tekniken i din bilflotta och vilka fördelar det innebär för din verksamhet.

 

Varför uppgradera under sommaren?

När det är dags att uppdatera tekniken i din bilflotta är det viktigt att ha din verksamhets specifika behov i åtanke, eftersom alla arbetar på olika sätt och har olika tidscheman. Dock verkar sommaren vara en lämplig period för många bilflottor på grund av flera gemensamma faktorer.

 

1. Många tar ut semester

I samband med sol och bättre väder på sommaren brukar många anställda välja att ta ut semester.

Då många anställda tar semester kan det innebära att det är färre förare som kör dina företagsbilar vilket minskar användningen av fordonen.

Dra fördel av den tiden då fordonen inte används så ofta. Det kan vara en bra idé att installera hårdvara för fleet management i bilarna utan att du behöver ta dem ur tjänst och kanske hindra verksamheten.

 

2. Idealiskt för att träna personalen

Eftersom verksamheten ofta går ner under sommarmånaderna – och både kunder och anställda tar mer semester – kan det vara ett utmärkt tillfälle för att utbilda och träna ditt team på hur de ska använda den uppgraderade fleet management-tekniken.

När verksamheten får upp farten när sommaren börjar gå mot sitt slut, är dina anställda väl inkörda på den nya mjukvaran och det är mindre risk för krångel när verksamheten sedan trappas upp igen.

 

3. Var ordentligt utrustad när verksamheten trappas upp

Eftersom verksamheten ofta trappas upp efter sommaren när folk kommer tillbaka från semestern, vill du inte behöva stressa med att utrusta din flotta med ny teknik och implementera utbildning/träning i hur den ska användas.

Om din verksamhet går på sparlåga under sommarmånaderna, är det perfekt tid för att fixa med installationer, utbildning/träning och logistik innan semestertiden är slut efter augusti. Din verksamhet kommer att vara redo med ny, användbar teknik – och du har redan lite erfarenhet i bagaget och vet hur du ska använda den och maximera fördelarna.

 

Varför ska du uppgradera tekniken i din flotta?

Även om sommaren är en kanonbra period för att uppgradera tekniken i din bilflotta, finns det aldrig någon dålig tid att göra det, med tanke på alla fördelar som det medför.

Med den senaste fleet management-tekniken kan du:

  • Se din fordonsflotta i realtid 
  • spåra och skydda tillgångar
  • få insikter för förbättrad säkerhet för både förare och fordon
  • och mycket mera!

 

Sammanfattning

När du funderar på att uppgradera tekniken i din bilflotta är det viktigt att du överväger flera faktorer gällande din verksamhet – inklusive när dina anställda tar semester, när bilarna i din flotta är som minst aktiva och vilken tid på året då din verksamhet tenderar att gå på sparlåga.

Även om detta brukar infalla under sommarmånaderna varierar detta givetvis beroende på just din verksamhet, vilket är viktigt att ha i åtanke när du funderar på att uppgradera din teknik.

Om du vill veta mer om hur Fleet Complete kan hjälpa dig med en sömlös övergång när du uppgraderar eller implementerar fleet management-teknik, kan du komma i kontakt med oss här.

Kontakta oss

 

 

Date published.   jul 21, 2021  |  Author: Marked